Båtuthyrning – Ta chansen att uppleva Västkusten genom att hyra en båt på egen hand.

Quicksilver 555 Active Open

Utrustad med en utombordare på 100hk och passar bland annat för lite längre utflykter och fisketurer. Båten är dessutom utrustad med en vattenskidstång och lämpar sig utmärkt för vattensport. Vi hyr även ut vattenleksaker.

Sandström Basic 465

En mycket uppskattad och stabil båt som lämpar sig för fiske och dagsturer. Tack vare sin låga vikt är den väldigt lätt att hantera.

sandström

Att hyra båt ska vara lika enkelt och smidigt som att hyra en bil. Våra hyrbåtar gås noga igenom inför varje hyra.

Båtarna är välutrustade och försäkring ingår alltid i hyran. Man behöver inte ha något förarbevis eller annan nautisk kompetens för att hyra men någon form av sjö- och navigationsvana rekommenderas. Enkelt utryckt är den som hyr ansvarig för att båten framförs på ett betryggande sätt och man innehar den erfarenhet och kompetens som krävs. Vi erbjuder alltid en anpassad kortare utbildning hur man framför båten i samband med utlämningstillfället

Under hyran ingår alltid båtplats på Grundsund Marina om så önskas.

Hyresperioder

Hyra båt kan man göra från en dag till en hel sommar.

Den populäraste perioden är vecka 27-31 så se till att vara ute i god tid om du vill hyra då.
Priser beror på om man hyr per dag, helg, veckovis eller hela sommaren.

*Säsongshyran sträcker sig från 1 maj till 15 oktober. Efter säsongshyra kan möjlighet att köpa båten med säsongshyran som viss likvid erbjudas

Bokning

Man bokar och betalar smidigt och enkelt online. Under Boka hyrbåt (länk) ser man vilka modeller som finns tillgängliga tillsammans med specifikationer och priser. Har du frågor eller speciella önskemål gällande din bokning så kontakta oss via e-post eller telefon.

Utlämning

Väl framme på plats kontaktar man Skeppshandeln för genomgång och utlämning av hyrbåten. Vår kunniga personal ger alltid en genomgång av hyrbåten och dess utrustning och här finns möjlighet att i lugn och ro ställa frågor och få tips på rutter och utflyktsmål). Vi anpassar alltid genomgången efter vilken sjövana och erfarenhet den som hyr har. Hyrbåten lämnas alltid ut fulltankad.

Utlämningstid är från kl 9 alla dagar Juni-Augusti.

Återlämning

Vid återlämning går vi tillsammans igenom båten för att se att det inte uppkommit några skador eller onormalt slitage. Båten lämnas tillbaka fulltankad vilket görs på Grundsunds Marinas sjömack. Båten ska heller inte lämnas onormalt nedsmutsad.

Återlämningstid är innan kl 17:00 alla dagar Juni-Augusti.

Försäkring, självrisk och deposition

Hyrbåtarna är försäkrade mot sjöskada, ansvar och stöld förutsatt att båten är låst när den inte används.

För båtar läggs en deposition motsvarande självrisken på 5 000 SEK* vid utlämning och betalas tillbaka vid återlämning utan skada. En skada värderad till mindre än deponerat belopp avdrages från deposition vid återbetalning.

Ändring eller avbokning

Man kan ändra eller avboka sin båthyra fram till 48 timmar innan avtalad start för hyra mot en kostnad på 10% av den totala båthyran. Bokningsavgift tas ej ut om avbokningen sker på grund av att hyrestagaren är förhindrat att resa enligt myndigheters bestämmelser eller är sjuk (läkarintyg krävs) till följd av Covid-19 eller annan jämförbar pandemi.

För säsongshyra gäller andra avbokningsvillkor. Kontakta oss för mer information.

Kompletta hyresvillkor

Vid bokning kan du läsa alla hyresvillkor.

Vill du ha mer information och/eller boka en båt?

Vi finns på hyrbat.se som har funnits sedan 2011. Hyrbåt.se var en av de första i Sverige med att erbjuda hyrbåtar via en professionell marina.